05.07.2017 18:40

Lacazette als duurste speler naar Arsenal FC

Arsenal FC heeft haar gewenste aanvallende versterking met Alexandre Lacazette binnen. De Londense club betaalt 53 miljoen euro voor de Franse spits, die daarmee de duurste speler aller tijden wordt van The Gunners.

Het vorige record stond op 47 miljoen euro voor Mesut Özil, exclusief variabelen. De Duitse aanvallende middenvelder kwam in het seizoen 2013/2014 over van Real Madrid, maar is nu van de troon gestoten door Lacazette. De aanvaller heeft zijn krabbel gezet onder een contract wat hem voor vijf seizoenen bindt aan de Engelse club. 

Goaltjesdief
De elfvoudig international van Frankrijk is de laatste seizoenen veranderd in een echte goaltjesdief. Zo maakte Lacazette, die in 2010 als jeugdspeler van Lyon doorbrak in de hoofdmacht, de afgelopen drie jaar in de Ligue 1 steevast meer dan twintig goals. Opvallend, omdat hij in de seizoen daarvoor nooit veel goals maakte. Gemiddeld scoorde hij namelijk zes doelpunten per seizoen, al was hij in zijn beginjaren geen vaste basisspeler. 

Lacazette leek lange tijd naar Atlético Madrid te verkassen, maar die club kampt met een transferverbod. Daardoor viel de keuze op Arsenal. In Londen krijgt Lacazette vooral te maken met landgenoot Olivier Giroud en Engelsman Danny Welbeck als concurrent. Ook Alexis Sánchez staat onder contract bij Arsenal, maar de verwachting is dat het tweetal een aanvallend duo zal gaan vormen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner