30.06.2017 12:32

Blije Amrabat "Ik wilde per se naar Feyenoord"

Sofyan Amrabat is sinds vrijdag Feyenoorder. De twintigjarige middenvelder komt over van FC Utrecht en ondertekende bij de landskampioen een vierjarig contract. Amrabat is na Jean-Paul Boëtius de tweede versterking voor Feyenoord voor het nieuwe seizoen.

Rechterverdediger Rick Karsdorp en Eljero Elia verlieten Feyenoord. Amrabat maakt sinds drie jaar deel uit van de selectie van FC Utrecht, en brak afgelopen seizoen echt door. De jongere broer van oud-PSV'er Nordin Amrabat speelde in de eredivisie mee in 31 wedstrijden. Ook debuteerde hij in de nationale voetbalploeg van Marokko. Bij Feyenoord gaat Amrabat met rugnummer 21 voetballen.

De onderhandelingen tussen Feyenoord en FC Utrecht liepen al een tijdje, maar beide clubs bereikten lange tijd geen akkoord. Deze week kwamen ze toch tot elkaar. Ajax had ook interesse, zei Amrabat nadat hij zijn handtekening had gezet. "Maar ik wilde per se naar Feyenoord toe", aldus de middenvelder.

"Sofyan is een zeer talentvolle speler, met naast voetballende ook grote fysieke kwaliteiten. Mede daarom is hij een speler die bij Feyenoord past", aldus Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner