18.07.2017 12:15

Championship gaf 4 keer zoveel uit als Eredivisie

Dat de Premier League een kapitaalkrachtige competitie is, is al jaren bekend. Maar ook de clubs op het tweede niveau van Engeland smijten met geld*. Zo gaven de clubs uit de Championship vier keer zoveel uit als de Eredivisie-clubs. Na de vijf grootste competities (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk), is de Championship de competitie die het meeste geld uit heeft gegeven deze transferperiode: al ongeveer 116 miljoen euro.

Wolverhampton Wanderers betaalde bijvoorbeeld een kleine 18 miljoen euro voor de Portugese middenvelder Rúben Neves, aanvoerder en supertalent van FC Porto. Ook Middlesbrough maakte een bedrag van ongeveer 15 miljoen euro over naar Nottingham Forrest voor de diensten van spits Britt Assombalonga. Voor Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday) en Martin Braithwaite (naar Middlesbrough) werd eveneens meer dan 10 miljoen euro betaald. 

  1. Premier League >> 745,50 miljoen euro
  2. Serie A >> 544,53 miljoen euro
  3. Bundesliga >> 441,15 miljoen euro
  4. La Liga >> 313,25 miljoen euro
  5. Ligue 1 >> 272,20 miljoen euro
  6. Championship >> 116,37 miljoen euro

De clubs uit de Eredivisie gaven tot op heden ruim 23 miljoen euro uit en staan daarmee op plaats 12 in de lijst met clubs met de meeste uitgaven. Mochten de transfers van Jerry St. Juste en Ridgeciano Haps (bij elkaar ongeveer 10 miljoen euro) van respectievelijk sc Heerenveen en AZ Alkmaar naar Feyenoord bekendgemaakt worden, stijgt de Eredivisie een plaats. Voorlopig houden de Eredivisionisten de clubs uit onder meer Portugal en Zwitserland achter zich. De ploegen uit België, Rusland en Turkije gaven meer geld uit dan de Nederlandse teams. 

* De bedragen komen van Transfermarkt en zijn exclusief bonussen en variabele kosten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner