10.06.2015 19:45

Swansea hengelt Ghanese smaakmaker binnen

Hij kon naar Liverpool, Everton en SSC Napoli, maar André Ayew kiest voor Swansea City. De Ghanese middenvelder heeft woensdagavond zijn transfer naar Wales beklonken.

Het leek er al langer op dat Ayew zou vertrekken naar de club uit de Premier League. Woensdagavond maakte de club het officieel. Ayew komt over van Olympique Marseille en tekent een contract voor vier jaar.

Ayew koos voor de club vanwege de eerlijkheid, de eenheid en hoe graag ze hem wilden hebben. "De voorzitter en de manager hebben het project van Swansea uitgelegd. Toen ik daar naar luisterde kreeg ik steeds meer zin om naar de Premier League te gaan en als speler beter te worden. Voor mij is Swansea de beste optie", zegt hij op de clubsite. "De club is heel open en eerlijk tegen mij geweest, waardoor ik me direct al thuis voelde. Zij hebben dat op diverse manieren al bewezen. Nu is het de beurt aan mij."

De Ghanees komt transfervrij over. De speler had een aflopend contract bij Olympique Marseille en wilde deze niet verlengen, omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Die heeft hij gevonden in de vorm van Swansea.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner