22.06.2015 21:28

Schaken aast op return: "Ik ben topfit"

Ruben Schaken wil zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie. De aanvaller is bezig het met ontbinden van zijn contract bij Inter Baku.

De oud-aanvaller van Feyenoord vertrok in de winterstop naar Azerbeidzjan. Bij Inter Baku hoopte Schaken op speelminuten, maar hij aast nu alweer op een terugkeer in de Eredivisie. "Mijn twee zoontjes zijn aangenomen bij de voetbalschool van SC Heerenveen", legt Schaken uit aan Voetbal International. "Ik ben trots op die jongens, maar het is nu wel zo dat ze niet staan te springen om met papa naar een ver land te gaan."

Schaken wil benadrukken dat het niet aan het land of aan Inter Baku ligt dat hij weg wil. "Het is een land in ontwikkeling, Baku is een geweldige stad. Ik had het er prima naar mijn zin, maar voor mij is mijn familie toch het allerbelangrijkste."

De aanvaller hoopt daardoor op een club in Nederland. "En ik weet zeker dat voor elke club in de Eredivisie van waarde kan zijn", aldus Schaken die ook open staat voor een 'niet te weigeren' buitenlands avontuur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner