25.06.2015 15:26

Update: Bijker gepresenteerd bij Heerenveen

Lucas Bijker moet het veld verlaten nadat hij de rode kaart heeft gekregen tijdens het bekerduel Heracles Almelo - SC Cambuur. (16-12-2014)
Lucas Bijker moet het veld verlaten nadat hij de rode kaart heeft gekregen tijdens het bekerduel Heracles Almelo - SC Cambuur. (16-12-2014)

SC Heerenveen gaat donderdag de transfer van Lucas Bijker aankondigen. De linksback, die ook in het centrum van de verdediging uit de voeten kan, komt over van Friese rivaal SC Cambuur.

Bijker gaat volgens De Telegraaf een meerjarig contract ondertekenen in Heerenveen. Dwight Lodeweges, momenteel trainer van Cambuur, maakte een jaar geleden dezelfde overstap. De overgang van Cambuur naar Heerenveen werd Lodeweges niet in dank afgenomen door de supporters van Cambuur. Lodeweges besloot toen, met nog een aantal wedstrijden te spelen, per direct op te stappen bij Cambuur.

Bijker debuteerde op 4 november 2011 voor Cambuur. De verdediger mocht tijdens het competitieduel met MVV dertien minuten voor tijd invallen voor Jonathan Vosselman. Inmiddels heeft de verdediger, die werd geboren in het Braziliaanse São Paulo, 92 officiële duels gespeeld voor Cambuur. De verdediger was eenmaal trefzeker namens de Leeuwarders.

Update: Bijker gepresenteerd bij Heerenveen

Wat al werd verwacht is nu dan ook gebeurd. Lucas Bijker heeft getekend bij sc Heerenveen. De verdediger maakt de overstap van aartsrivaal SC Cambuur.

Bijker tekent voor twee seizoenen bij de Friese club, daarbij heeft de club een optie voor nog een extra seizoen bedongen. De verdediger meldt zich na het weekend in Heerenveen en gaat dan met sc Heerenveen mee op trainingskamp naar Garderen.

Bijker zit al sinds 2010 bij Cambuur en maakte met de club de promotie van de Eerste Divisie naar de Eredivisie mee. Zijn contract liep eind van deze maand af bij Cambuur, waardoor hij transfervrij de overstap maakt.

Bekijk hier alle transfers van sc Heerenveen

Bekijk hier alle transfer van de Eredivisie

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner