30.06.2015 19:50

Marseille meldt principeakkoord rondom Rekik

PSV-verdediger Karim Rekik probeert het overzicht te houden tijdens het competitieduel met Heracles Almelo. (10-05-2015)
PSV-verdediger Karim Rekik probeert het overzicht te houden tijdens het competitieduel met Heracles Almelo. (10-05-2015)

Het is zo goed als zeker dat Karim Rekik volgend seizoen in het shirt van Olympique Marseille speelt. De Franse club meldt dat het een principeakkoord heeft met Manchester City over de definitieve overgang van de speler.

Hiermee vist PSV definitief achter het net. Rekik werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan de Eindhovenaren. De landskampioen van Nederland zag de mandekker graag blijven in Nederland, maar Rekik achtte zich rijp voor een stap hogerop, in een sterkere competitie.

De transfer kan alleen nog afketsen op basis van een medische keuring. Deze wordt donderdag uitgevoerd, waarna er dus duidelijkheid ontstaat over de duur van het contract dat Rekik in de Ligue 1 tekent. De Nederlander komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar maakte op jonge leeftijd al de stap naar de jeugdopleiding van Manchester City. 

Na meerdere verhuurperiodes en slechts drie wedstrijden in het eerste elftal van Manchester City, kwam Rekik in 2013 bij PSV terecht. Hier speelde hij twee seizoenen achter elkaar veel wedstrijden, waardoor hij op de internationale radar terechtkwam. Olympique Marseille hapte als eerste en bood Rekik dus een contract aan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner