09.07.2015 11:00

AZ Alkmaar vist opnieuw in IJslandse vijver

Donny Gorter (l.), Jan Wuytens (m.) en Celso Ortíz lopen rustig langs het publiek tijdens de eerste training van AZ. (28-06-2015)
Donny Gorter (l.), Jan Wuytens (m.) en Celso Ortíz lopen rustig langs het publiek tijdens de eerste training van AZ. (28-06-2015)

AZ Alkmaar heeft zich wederom versterkt met een speler van IJsland. De zestienjarige Jónatan Jónsson heeft in Alkmaar een contract voor drie seizoenen getekend. De buitenspeler annex middenvelder komt over van FH Hafnarfjörður.

"Jónatan Jónsson is een linksbenige buitenspeler, die ook op het middenveld uit de voeten kan", aldus directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite van de Alkmaarders. "Hij is lichtvoetig en technisch zeer vaardig. Daarnaast is hij explosief in zijn acties. Het zegt veel dat hij al op 16-jarige leeftijd bij het eerste van Hafnarfjörður betrokken was. Bij AZ kan hij zich de komende jaren verder ontwikkelen richting het eerste elftal."

Jónsson is niet de eerste IJslander in dienst van AZ. Kolbeinn Sigþórsson, Jóhann Berg Guðmundsson en Aron Gunnarsson stonden in het verleden onder contract in Alkmaar. Momenteel spelen de IJslanders Alexander Sigurðarson en Viktor Einarsson ook voor AZ, terwijl Amerikaans international Aron Jóhannsson ook over een IJslands paspoort beschikt. 

"Jónatan staat bekend als één van de grootste talenten van IJsland", vervolgt Stewart. "Het voetbal in dat land zit in de lift. Kijk alleen al naar de resultaten in de EK-kwalificatiereeks. Dit succes komt mede door spelers die bij AZ zijn doorgebroken zoals Kolbeinn Sigþórsson, Aron Gunnarsson en Jóhann Berg Guðmundsson. Net als onze huidige spelers Viktor Einarsson en Alexander Sigurðarson kan Jónatan de volgende in dat rijtje worden."

Jónsson is zelf ook ontzettend blij met zijn overstap naar AZ. "Ik ben hier heel blij mee. Het was altijd al mijn droom om een contract te tekenen bij een profclub. Ik heb er vertrouwen in dat dit de juiste vervolgstap is in mijn carrière. AZ voelt als één grote familie en heeft daarnaast de beste jeugdopleiding van Nederland. Dat laatste heeft zeker meegespeeld in mijn keuze."

http://

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner