09.07.2015 20:38

ADO krijgt Ivoriaan direct terug van Lille

Jeff Stans (l.) probeert met een sliding de bal te ontfutselen van Wilfried Kanon. (13-12-2014)
Jeff Stans (l.) probeert met een sliding de bal te ontfutselen van Wilfried Kanon. (13-12-2014)

De transfer van de Ivoriaanse verdediger Wilfried Kanon van ADO Den Haag naar Lille is afgeketst. De 22-jarige international kwam donderdag niet door de medische keuring bij de Franse club.

Kanon onderging in maart een operatie aan de beschadigde meniscus in zijn knie, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie kwam. De Ivoriaan zit in het laatste deel van zijn revalidatie, maar Lille wil geen risico met hem nemen. Kanon is nog niet fit genoeg om te voetballen. "En dat wilde de club, omdat het voor zijn positie al twee spelers had die geblesseerd waren", zegt zaakwaarnemer Jonathan Maarek tegen het Algemeen Dagblad. Er gingen ook berichten dat hartproblemen de oorzaak zou zijn, maar dat spreekt Maarek tegen. "Daar is geen sprake van."

Kanon zou bij de nummer acht van afgelopen seizoen in de Franse competitie worden herenigd met Hervé Renard, de Franse trainer die als bondscoach met Ivoorkust begin dit jaar de Afrika Cup won. De verdediger van ADO Den Haag was een vaste waarde in het elftal van Renard. De fysieke staat van Kanon voorkomt nu een hereniging. Lille had naar verluidt een half miljoen euro over voor de verdediger.

ANP/Voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner