15.07.2015 14:22

Update: Cocu hield vertrouwen in transfer

Gáston Pereiro (l.) vecht tijdens het WK u20 namens Uruguay een duel uit met Braziliaan Marcos Guilherme. (11-06-2015)
Gáston Pereiro (l.) vecht tijdens het WK u20 namens Uruguay een duel uit met Braziliaan Marcos Guilherme. (11-06-2015)

De soap rondom de transfer van Gastón Pereiro (20) naar PSV is eindelijk ten einde gekomen. Woensdagochtend maakten de Eindhovenaren zijn komst officieel bekend. De Uruguayaan heeft een vijfjarig contract getekend.

Daarmee zijn alle onduidelijkheden weggenomen, want de zaak werd de afgelopen dagen nogal gecompliceerd. Pereiro wilde zelf dolgraag naar PSV. De jonge aanvaller annex middenvelder uit Uruguay was al een tijdje in Nederland, was al medisch gekeurd en al en het shirt van PSV gefotografeerd. Echter wilde zijn zaakwaarnemer meer geld zien waardoor een akkoord telkens uitbleef. Naar verluidt kost Pereiro PSV zes miljoen euro

Woensdag is dat akkoord er wel gekomen en is Pereiro officieel speler van PSV. De Eindhovenaren nemen hem over van Nacional uit Uruguay. Pereiro kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij de landskampioen. "De Eredivisie is een fantastische competitie voor een jonge speler. Ik krijg bij PSV bovendien de kans om Champions League te spelen", aldus de speler tegen PSV TV. "PSV heeft een rijke traditie met Zuid-Amerikaanse spelers. Ik hoop in hun voetsporen te treden."

Update: Cocu twijfelde nooit over transfer [14:22, 15-07-2015]
Het begon op een kleine soap te lijken, maar uiteindelijk tekende Gastón Pereiro voor PSV. Trainer Phillip Cocu heeft altijd vertrouwen gehouden in de overgang.

De zaakwaarnemer rekte de deal namelijk zo lang mogelijk in de hoop zo meer geld los te weken. Cocu twijfelde niet aan de overgang. "Het heeft lang geduurd, maar we hebben altijd een positief gevoel gehouden", aldus de trainer van PSV tegen De Telegraaf.

Met Pereiro haalt PSV een multifunctionele speler binnen. De Uruguayaan kan als linksbuiten uit de voeten, maar speelde bij zijn vorige club Nacional regelmatig als aanvallende middenvelder. Die flexibiliteit kan Cocu goed gebruiken, zo meent hij. "Qua talent en potentie zit er heel veel in deze speler. Ik ben blij dat we hem straks in ons midden hebben."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner