28.07.2015 16:06

Excelsior trekt doelman van FC Utrecht aan

Mike Havekotte onder de lat tijdens het oefenduel tussen FC Oss en Excelsior. (11-07-2015)
Mike Havekotte onder de lat tijdens het oefenduel tussen FC Oss en Excelsior. (11-07-2015)

Excelsior heeft zich dinsdagmiddag versterkt met Mike Havekotte, zo meldde de club op de eigen website. De negentienjarige doelman komt over van Jong FC Utrecht en zal een contract voor één seizoen tekenen.

Voorwaarde voor het ondertekenen van zijn contract is wel dat hij de medische keuring zonder problemen doorstaat. Als dit zonder problemen verloopt, ligt er voor de jonge goalie een contract klaar voor een jaar plus een optie voor nog een jaar. Havekotte speelde in het verleden eenmaal in het shirt van Oranje onder negentien. Tot een officieel debuut bij FC Utrecht kwam het niet.

Havekotte liet tijdens zijn proeftijd bij de Kralingers een goede indruk achter. Na Filip Kurto is hij de tweede nieuwe doelman bij de Rotterdammers. Samen met de momenteel van een blessure herstellende Alessandro Damen, beschikt Excelsior daardoor nu over drie keepers.

"Mike is een jonge talentvolle doelman die komend seizoen de kans krijgt om zich nog verder te ontwikkelen. Na Mike hopen wij nog een keeper achter Filip Kurto te kunnen contracteren om het seizoen met drie fitte keepers te kunnen starten", aldus algemeen directeur Ferry de Haan

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner