29.07.2015 10:40

Update: Willem II bevestigt komst PSV-doelman

Doelman Nigel Bertrams van Jong PSV is vol ongeloof in het competitieduel met Jong Ajax. (24-10-2014)
Doelman Nigel Bertrams van Jong PSV is vol ongeloof in het competitieduel met Jong Ajax. (24-10-2014)

Willem II staat op het punt een nieuwe doelman vast te leggen. De Tricolores willen woensdag de 22-jarige Nigel Bertrams aan zich binden. Hij komt over van PSV.

Tegenover Voetbal International heeft Willem II-trainer Jurgen Streppel bevestigd dat de transfer woensdag afgerond moet worden. In Tilburg zal Bertrams beginnen als derde keeper, mede omdat de Brabander moet herstellen van een schouderblessure. Sinds de eerste training van dit kalenderjaar staat de sluitpost al buitenspel.

Willem II geeft hem de mogelijkheid om weer volledig te herstellen nadat hij in Eindhoven amper in de plannen meer voorkwam. Eerste en tweede keepers Jeroen Zoet en Remko Pasveer moest Bertrams voor zich dulden. Daarnaast heeft PSV Luuk Koopmans van FC Oss aangetrokken.

Bij zijn nieuwe club moet Bertrams de concurrentie aangaan met Kostas Lamprou en David Meul. Bertrams speelde nog nooit een duel in de Eredivisie, maar heeft wel een bekerwedstrijd achter zijn naam staan. Dat was in 2013 in de derde ronde van de KNVB Beker tegen Roda JC, die de Eindhovenaren met 1-3 verloren.

UPDATE [10.40 uur, 29-07-2015]

De transfer van Nigel Bertrams van PSV naar Willem II is bevestigd door de Tilburgers. De sluitpost heeft een tweejarig contract getekend bij de Tricolores. "Met Nigel hebben we een keeper met potentieel in huis gehaald. Hij is nog jong en kan nog vele stappen maken", zegt technisch manager Carlos Aalbers.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner