30.07.2015 19:25

De Graafschap gaat weer in zee met Kabasele

Nathan Kabasele was tegen Fortuna Sittard (0-2) de gevierde man namens De Graafschap. Hij maakte beide doelpunten. (28-04-2014)
Nathan Kabasele was tegen Fortuna Sittard (0-2) de gevierde man namens De Graafschap. Hij maakte beide doelpunten. (28-04-2014)

Nathan Kabasele komt voor de tweede keer in zijn carrière uit voor De Graafschap. De speler van RSC Anderlecht kwam twee seizoenen geleden ook al uit voor de gepromoveerde club uit Doetinchem en wordt het komende seizoen opnieuw gehuurd van de Belgen.

In het seizoen 2013/2014 kwam de Belgische Afrikaan uit voor de Superboeren in de Jupiler League. Hij kwam tot 34 wedstrijden in totaal, waarvan 29 in de competitie. Hij dwong samen met De Graafschap promotievoetbal af, maar wist in de play-offs geen definitieve promotie te bewerkstelligen. Nu mag Kabasele het wel proberen op het hoogste voetbalniveau in Nederland. Het contract van Kabasele bij Anderlecht loopt nog door tot medio 2018.

"Ik heb een mooie tijd gehad in Doetinchem en ik verheug me op een hernieuwde samenwerking met Jan Vreman", vertelt Kabasele op de clubwebsite van De Graafschap. De club zelf is ook blij met zijn komst. "Met Kabasele hebben we de gewenste versterking voorin gevonden. We waren op zoek naar een speler met zijn kwaliteiten en zijn heel blij hem opnieuw naar De Vijverberg te hebben kunnen halen", laat manager voetbal Peter Hofstede weten.

Voor De Graafschap is Kabasele al de negende aanwinst in het nieuwe seizoen. Onlangs werden Eric Verstappen en Andrew Diver toegevoegd aan de selectie, daarvoor sloeg de club uit Doetichem al toe met spelers als Erik Quekel, Bryan Smeets en Youssef el Jebli. Het volledige transferoverzicht van De Graafschap vind je hier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner