06.08.2015 15:24

PSG maakt de komst van Di María officieel

De transfer van Ángel Di María naar Paris Saint-Germain is afgerond. De Franse kampioen neemt de Argentijn over van Manchester United, waar hij slechts één seizoen speelde. PSG betaalt ruim zestig miljoen euro voor Di María.

De Argentijn tekent een contract voor vier seizoenen in de hoofdstad van Frankrijk. Paris Saint-Germain werd de afgelopen drie seizoenen kampioen in de Ligue 1, maar wist in Europa weinig te presteren. Met de komst van Di María hoopt men nu ook hoge ogen te kunnen gooien in de Champions League.

In 2014 werd Di María door Manchester United weggekocht bij Real Madrid, dat 75 miljoen euro ontving voor de uitgaande transfer. Het seizoen in de Premier League verliep echter niet bijzonder goed voor de Argentijn, die met drie doelpunten en elf assists in 27 competitiewedstrijden niet de beste cijfers kon overleggen.

Door de zestig miljoen euro die Paris Saint-Germain neerlegt voor Di María, is de creatieveling nu de speler waar het meest voor betaald is in de historie van het voetbal. Alle transfersommen die voor de Argentijn zijn neergeteld, bedragen in totaal 188,7 miljoen euro. Real Madrid nam Di María al voor een flinke transfersom over van SL Benfica, terwijl ook Manchester United en Paris Saint-Germain diep in de buidel tastten.

Di María stoot met zijn nieuwe titel een kersverse ploeggenoot van de troon. Voor Zlatan Ibrahimović werd in het verleden bij elkaar opgeteld 180,3 miljoen euro betaald. Onder andere Ajax, Juventus, FC Barcelona en AC Milan haalden de Zweedse spits voor veel geld binnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner