20.08.2015 14:41

Update: Routinier definitief naar Willem II

Nick van der Velden in duel met Marlon Pereira tijdens de wedstrijd van SC Cambuur tegen FC Groningen. (14-09-2014).
Nick van der Velden in duel met Marlon Pereira tijdens de wedstrijd van SC Cambuur tegen FC Groningen. (14-09-2014).

Alleen de medische keuring kan de overgang van Nick van der Velden (33) naar Willem II nog dwarsbomen. De aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller staat op het punt een eenjarig contract in Tilburg te tekenen.

Dat melden diverse media donderdag, waaronder Voetbal International. Volgens het tijdschrift wordt Van der Velden donderdag medisch gekeurd. De Amsterdammer is transfervrij, omdat zijn contract bij zijn vorige werkgever FC Groningen niet werd verlengd. De afgelopen weken hield hij zijn conditie op peil bij AZ, waar de speler in het verleden ook speelde

Willem II heeft met Van der Velden de aanvallende versterking binnen die het zocht. Eerder probeerden de Brabanders een poging bij Jerson Cabral en Samuel Armenteros, maar dat wilde tot dusver niet vlotten. De Tricolores waren op zoek naar een aanvaller, omdat de spoeling voorin op het moment dun is. Terrel Ondaan komt dit kalenderjaar niet in actie, en deze week raakte Willem II Bruno Andrade ook kwijt. Hij viel geblesseerd uit in het competitieduel van zondag met Ajax (3-0 nederlaag). Andrade staat een halfjaar buitenspel.

Update: Routinier definitief naar Willem II [14.41 uur, 20-08-2015]

Willem II heeft de komst van Nick van der Velden bevestigd. Zoals verwacht heeft hij een eenjarig contract getekend. "Nick is een aanvallend ingestelde speler met de nodige ervaring. We zijn blij dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen", zegt technisch manager Carlos Aalbers op de website van Willem II.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner