26.08.2015 17:44

Begeerde Peters maakt stap naar Eredivisie

Cas Peters (l.) duelleert met Barry Maguire (r.) tijdens FC Emmen - FC Den Bosch. (25-8-2014)
Cas Peters (l.) duelleert met Barry Maguire (r.) tijdens FC Emmen - FC Den Bosch. (25-8-2014)

De Graafschap heeft de 'strijd' om de begeerde aanvaller Cas Peters gewonnen. De hekkensluiter van de eredivisie, met nul punten uit drie duels, maakte woensdag met gepaste trots de komst van de 22-jarige spits bekend. Na medische goedkeuring ondertekent hij een contract voor twee jaar op de Vijverberg.

Peters maakte vorig seizoen 23 doelpunten voor FC Emmen. Met die indrukwekkende productie verdiende hij een vierjarig contract bij CD Nacional, de club van het eiland Madeira. Na amper een maand vertrok Peters alweer uit Funchal nadat de clubleiding de financiële voorwaarden van zijn contract wilde aanpassen. Omdat hij nog niet was ingeschreven bij de Portugese bond en ook nog geen officiële wedstrijden voor Nacional had gespeeld, kon Peters transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Uit diverse aanbiedingen koos hij voor een avontuur in Doetinchem. "De Graafschap is een fantastische club, met een fijne sfeer en een prachtig publiek. Ik verheug me er op om hier de komende twee seizoenen te mogen spelen", liet hij weten. De Graafschap dat na drie wedstrijden onderaan staat kon wel een kwaliteitsinjectie gebruiken. De promovendus ziet Peters als een topspits voor de club. "Doordat er zoveel clubs in Cas geïnteresseerd waren, was het een lang en zwaar traject om hem binnen te halen. Het doet me goed te zien dat hij voor de sfeer en de clubcultuur van De Graafschap heeft gekozen", aldus manager Peter Hofstede op de website van de Super Boeren.

Bij De Graafschap wordt Peters herenigd met Alexander Bannink, die eerder deze zomer overkwam van FC Emmen. Naast Bannink en Peters zijn de Doetinchemmers behoorlijk actief geweest op de transfermarkt, maar de aanwinsten hebben tot dusver nog niet kunnen overtuigen.

Bekijk hier het transferoverzicht van alle clubs uit de Eredivisie

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner