06.10.2015 19:05

SC Cambuur legt gewilde middenvelder vast

Jamiro Monteiro (m.) maakt in de thuiswedstrijd tegen FC Twente zijn debuut voor SC Cambuur. (19-09-2015)
Jamiro Monteiro (m.) maakt in de thuiswedstrijd tegen FC Twente zijn debuut voor SC Cambuur. (19-09-2015)

Jamiro Monteiro blijft de komende jaren in Leeuwarden voetballen. De middenvelder, die het seizoen als amateur bij Jong SC Cambuur begon, heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Eredivisie-club. SC Cambuur heeft de eenzijdige optie om Monteiro een jaar langer vast te leggen.

De 21-jarige middenvelder stond ook in de belangstelling van andere clubs, meldt zaakwaarnemer Carlos Tavares De Barros. "Er waren gesprekken met andere clubs voor een hoger salaris dan wat Jamiro bij Cambuur krijgt. Toch hebben we voor Cambuur gekozen. Jamiro heeft het erg naar zijn zin en we hebben het idee dat hij dit seizoen nog een basisplaats kan bemachtigen", zegt de zaakwaarnemer in gesprek met het Friesch Dagblad.

Technisch directeur Henry van der Vegt denkt dat Monteiro zich in Leeuwarden uitstekend kan ontwikkelen. "Als een speler de stap weet te maken van de beloften naar het eerste geeft dat altijd een goed gevoel. Dat wil namelijk zeggen dat er bij Jong SC Cambuur op een zelfde goede manier gewerkt wordt en de afstemming met de staf van het eerste uitstekend is. Jamiro heeft laten zien over veel talent te beschikken en krijgt bij ons alle handvatten aangereikt om zich verder te ontwikkelen. Daar hebben wij gezien zijn kwaliteiten alle vertrouwen in."

Monteiro maakte in de zesde speelronde van de Eredivisie zijn debuut voor SC Cambuur. Een week later kreeg hij ook in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht een halfuur speeltijd. De geboren Rotterdammer speelde in het verleden in de jeugd bij Sparta Rotterdam, FC Dordrecht en daarna bij het Duitse Hansa Rostock en FC Anker Wismar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner