06.11.2015 15:42

FC Groningen heeft Noorse reus nu al binnen

Alexander Sørloth wint wel heel makkelijk een kopduel in de wedstrijd tussen FK Bodø/Glimt en Strømsgodset IF. (26-09-2015)
Alexander Sørloth wint wel heel makkelijk een kopduel in de wedstrijd tussen FK Bodø/Glimt en Strømsgodset IF. (26-09-2015)

FC Groningen heeft de eerste winteraankoop binnen. De ploeg verwelkomt vanaf 1 januari 2016 Alexander Sørloth bij de selectie. Sørloth komt over van Rosenborg BK, dat hem momenteel verhuurt aan FK Bodø/Glimt.

Sørloth komt uit de jeugdopleiding van Rosenborg, maar wist nooit definitief door te breken in het eerste elftal. Om de lange Noor van 1.94 meter toch speeltijd te geven, werd hij verhuurd. In het shirt van Bodø/Glimt maakt Sørloth een meer dan prima seizoen door, met tien doelpunten in 25 competitiewedstrijden.

FC Groningen handelde snel en bood de spits een contract aan voor 4,5 jaar, dat dus vanaf de winter ingaat. Op 9 augustus was de aanvalsleider in de Eliteserien goed voor vier doelpunten in één wedstrijd. In Groningen moet Sørloth onder andere de concurrentie aangaan met Michael de Leeuw en Danny Hoesen, waarbij eerstgenoemde over een aflopend contract beschikt. 

Het seizoen in Noorwegen is aankomend weekend afgelopen. Sørloth zal in de tussenperiode kunnen herstellen van zijn eerste, volledige seizoen op het hoogste niveau, om in het nieuwe jaar aan te sluiten bij zijn nieuwe club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner