04.01.2016 10:24

Bosz: "Overstap ook met zak geld te maken"

Peter Bosz draait er niet omheen: zijn overstap naar Maccabi Tel Aviv is niet alleen goed voor zijn carrière, maar ook goed voor zijn portemonnee. Financieel gaat Bosz er flink op vooruit.

Maandagochtend werd bekend dat Bosz de overstap maakte van Vitesse naar Maccabi. De oefenmeester is niet benauwd om toe te geven dat het ook te maken heeft met een flinke zak geld. "Absoluut", is hij goudeerlijk tegen NOS die daar wel snel aan toevoegt dat Maccabi ook een grote club is. "Het is sowieso de grootste club van Israël. Ze spelen altijd Europees en dit jaar zelfs in de Champions League. Dat smaakte naar meer."

Bosz had het naar zijn zin bij Vitesse, maar door de doortastendheid van Jordi Cruyff ging hij toch overstag. "Hij belt mij eigenlijk al een hele tijd en uiteindelijk ben ik er toch maar eens naartoe gegaan om te kijken en hun verhaal aan te horen. En dat was heel ambitieus", aldus de 52-jarige oefenmeester die Vitesse, naar eigen zeggen, zal gaan missen. "Bovendien, vertrekken midden in het seizoen, daar hou ik eigenlijk helemaal niet van. Maar op een gegeven moment kon ik geen nee meer zeggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner