07.01.2016 20:20

Willem II huurt Kawaya van RSC Anderlecht

Andy Kawaya staat met de handen in de zij tijdens het trainingskamp van RSC Anderlecht. (05-01-2016)
Andy Kawaya staat met de handen in de zij tijdens het trainingskamp van RSC Anderlecht. (05-01-2016)

Andy Kawaya maakt het seizoen af in de Eredivisie. De Belgische middenvelder is door Willem II gehuurd van RSC Anderlecht. In België beschikt de middenvelder, die op de flank en in het centrum kan spelen, over een contract tot 2018.

Op de clubwebsite van de Belgische topploeg wordt melding gemaakt van de tijdelijke overstap van Kawaya, die maar negen competitiewedstrijden speelde voor zijn werkgever, maar wel ervaring heeft in de Europa League en de Champions League. RSC Anderlecht ziet het, ondanks het feit dat de voetballer weinig speeltijd kreeg in de eerste seizoenshelft, zitten in Kawaya.

De Belgische formatie maakt dan ook duidelijk dat Kawaya na het huidige seizoen terugkeert in Brussel. "Het is belangrijk dat Andy speelminuten verzamelt, omdat we van zijn kwaliteiten overtuigd zijn. Daarom is er geen optie tot koop afgesproken met de Nederlandse club", stelt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck. Willem II hoopt met de nieuwe kwaliteitsimpuls zich te verwijderen van de degradatiezone in de Eredivisie. In de eerste zeventien wedstrijden sprokkelde de ploeg achttien punten bij elkaar, goed voor de dertiende plek in Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner