09.01.2016 13:48

Ervaren Fransman transfervrij naar Lille OSC

Morgan Amalfitano heeft enkele maanden nadat zijn contract bij West Ham United werd ontbonden een nieuwe club gevonden. De Fransman, met bijna driehonderd clubwedstrijden achter zijn naam, tekende een contract bij Lille OSC. De Franse ploeg bood Amalfitano een contract tot aan het einde van het huidige seizoen aan.

In oktober van het vorige jaar besloten West Ham United en Amalfitano om uit elkaar te gaan. De Franse middenvelder, die ook als rechtsbuiten kan spelen, maakte zich onmogelijk bij de Premier League-club en werd in zijn korte tijd bij de Hammers teruggezet naar de beloften. Dit resulteerde niet in een positief effect, waarna werd besloten om het contract van Amalfitano te ontbinden.

De middenvelder bleef transfervrij gedurende drie maanden, maar heeft nu dus een contract bij Lille OSC getekend. De club staat in de middenmoot van de Ligue 1 en kan de ervaring van Amalfitano goed gebruiken om richting Europees voetbal te gaan. De dertigjarige voetballer speelde in zijn carrière ook voor Olympique Marseille en West Bromwich Albion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner