11.01.2016 21:15

Update: Megacontract in Newcastle voor Saivet

Henri Saivet dribbelt met de bal tijdens het competitieduel Girondins de Bordeaux - EA Guingamp. (06-12-2015)
Henri Saivet dribbelt met de bal tijdens het competitieduel Girondins de Bordeaux - EA Guingamp. (06-12-2015)

Newcastle United staat op het punt om zich te versterken met Henri Saivet. De middenvelder annex vleugelaanvaller staat momenteel onder contract bij het Franse Girondins Bordeaux.

Saivet is op dit moment in Engeland om een medische keuring te ondergaan en hij zal daarnaast met Newcastle United onderhandelen over zijn contract, dat maakte Newcastle United-trainer Steve McClaren maandagmiddag tijdens de persconferentie bekend. Saivet moet de eerste winterse versterking worden van Newcastle United, dat met een achttiende plaats ontevreden is over de eerste seizoenshelft.

De international van Senegal, die overigens ook over een Frans paspoort beschikt, speelt al sinds 2007 voor Girondins Bordeaux. Op een half jaar op huurbasis voor Angers SCO na, speelde Saivet altijd voor Girondins Bordeaux. Saivet speelde in het verleden veelal als vleugelaanvaller, maar tijdens het huidige seizoen maakt Saivet furore als centrale middenvelder.

Naast Saivet is Newcastle United naar verluidt ook geïnteresseerd in Swansea City-middenvelder Jonjo Shelvey.

Update: 11-01-2016: 21:15:

Newcastle United heeft aanwinst Henri Saivet een flink contract aangeboden. De komst van de Fransman werd al aangekondigd en nu zijn de details ook bekend. De middenvelder tekent tot maar liefst medio 2021 bij de Engelse club.

Het is gebruikelijk voor Newcastle United om te onderhandelen over lange contracten. Zo werden eerder de Nederlanders Georginio Wijnaldum en Siem de Jong tot medio 2020 vastgelegd. Met Saivet heeft de Engelse formatie een concurrent voor op het middenveld gehaald, aangezien de in Senegal geboren voetballer een centrale middenvelder is, die echter ook op de flanken kan spelen.

Saivet moet Newcastle United uit een flinke sleur halen in 2016. De Premier League-club staat onder de degradatiestreep in de competitie en moet momenteel vechten voor lijfsbehoud. In de eerste twintig competitiewedstrijden wist Newcastle United slechts vier keer te winnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner