21.01.2016 19:36

Update: Stijn Wuytens tot medio 2020 bij AZ

Stijn Wuytens is geconcentreerd tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Willem II. (12-12-2015)
Stijn Wuytens is geconcentreerd tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Willem II. (12-12-2015)

Stijn Wuytens tekent donderdag, mits hij de medische keuring doorstaat, een meerjarig contract bij AZ Alkmaar. De club uit Alkmaar heeft een mondeling akkoord bereikt met Willem II over de transfer van Wuytens.

Wuytens, die zijn jeugdopleiding genoot bij PSV, was bezig aan zijn derde seizoen bij Willem II. De Belgische middenvelder promoveerde tijdens het seizoen 2013/2014 met Willem II naar de Eredivisie en was de afgelopen twee seizoenen op het hoogste niveau in Nederland een vaste waarde op het middenveld bij Willem II.

De Belgische middenvelder speelde in Nederland ook op huurbasis voor De Graafschap, daarnaast was hij in België actief namens Beerschot AC. "Uiteraard hadden we graag gezien dat Stijn nog bij ons was gebleven, hij is voor een ons een zeer belangrijke speler. Echter is in zijn overeenkomst is een gelimiteerde transfersom opgenomen en AZ was bereid deze te betalen. Op zo'n moment is een overstap onvermijdelijk", aldus Carlos Aalbers, technisch manager van Willem II, op de clubsite van de Tilburgers.  

Update: 21-01-2016: 19:36:

Stijn Wuytens heeft een vierjarig contract bij AZ getekend. Donderdagochtend maakte de club al een principeakkoord met de speler bekend, nu heeft hij de medische keuring doorstaan, waardoor het papierwerk officieel is.

Wuytens gaat in Alkmaar spelen met rugnummer 30. De Belgische linkspoot kan nu in het shirt van AZ zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie beleven. De middenvelder staat momenteel op 92 duels op het hoogste voetbalniveau in Nederland. Vrijdag staat de oud-speler van Willem II voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe teamgenoten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner