27.01.2016 18:17

LA Galaxy haalt na Van Damme ook Ashley Cole

Verdediger Ashley Cole is woensdag officieel gepresenteerd als nieuwe speler van LA Galaxy. De 35-jarige back maakte eerder deze maand al bekend dat de wegen tussen hem en AS Roma, zijn voormalige club, waren gescheiden. Cole hoefde niet lang te zoeken naar een nieuwe club.

LA Galaxy presenteerde woensdag de vierde nieuwe aanwinst voor aanvang van het nieuwe seizoen. Eerder deze maand legde de rijke Amerikaanse ploeg Jeff Larentowicz van Chicago Fire en Dan Kennedy van FC Dallas vast. Ook tekende ook oud Standard Luik-verdediger Jelle van Damme een contract bij de Amerikaanse ploeg. Ashley Cole is de vierde aanwinst. Cole is afkomstig van AS Roma, waar hij amper speeltijd kreeg. In 2014 werd hij aan de selectie toegevoegd, maar speelde slechts zestien officiële wedstrijden voor de Romeinen.

Ashley Cole wordt onder andere ploeggenoot van Steven Gerrard, Giovani Dos Santos, Robbie Keane en de Belg Van Damme. LA Galaxy-coach Bruce Arena is in zijn nopjes met de aanwinst. “Ashley is een van de meest succesvolle verdedigers en hoofd altijd op het hoogste niveau gevoetbald. Hij kan onze verdediging helpen met zijn ervaring.” Het seizoen in Amerika begint pas in maart weer. Afgelopen seizoen eindigde LA Galaxy op een vierde plek, maar kwam daarna niet verder dan de kwalificatieronde voor de playoffs. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner