03.02.2016 11:15

Reis duikt op bij tweedeklasser in Japan

Jonathan Reis (l.) schermt namens Vitesse de bal af. Ingo van Weert (r.) van RKC Waalwijk kijkt toe. (11-08-2013)
Jonathan Reis (l.) schermt namens Vitesse de bal af. Ingo van Weert (r.) van RKC Waalwijk kijkt toe. (11-08-2013)

Jonathan Reis heeft een nieuwe club gevonden. De Braziliaan was bij PSV een talent, maar heeft zijn belofte nooit waar kunnen maken. Consadole Sappore is het nieuwe avontuur van de spits.

Reis groeide op in een sloppenwijk in Brazilië, maar dankzij zijn talent kwam hij op zijn achttiende bij PSV in 2007. De aanvaller zorgde echter voor veel problemen in Eindhoven. Huub Stevens stuurde het talent weg, waardoor hij een halfjaar op huurbasis bij Tupi FC speelde.

Onder Fred Rutten lukte het de spits zich weer op te richten. Op het moment dat Reis veel speelde, werd hij betrapt op het gebruik van cocaïne. PSV besloot Reis te ontslaan, maar hij keerde in de zomer van 2010 afgekickt weer terug bij PSV. Het dienstverband liep opnieuw op niets uit, waarna Vitesse het met het voormalig toptalent aandurfde.

Ook Fred Rutten kreeg Reis niet aan de praat. Na twee seizoenen in Arnhem speelde Reis veel voor clubs in Brazilië: EC Bahia, Tombense, Campolina en Brumadinho. Vervolgens maakte de voetbalnomade de oversteek naar het Turkse Boluspor. Zijn contract werd echter ontbonden vanwege overgewicht en de Japanse tweedeklasser Consadole Sapporo is de volgende club die het avontuur met Reis aandurft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner