15.02.2016 20:39

Turkse topscorer van Galatasaray naar China

Een Chinese ploeg heeft opnieuw toegeslagen in een Europese competitie. Beijing Guoan neemt Burak Yılmaz over van Galatasaray. De makkelijk scorende spits loopt na 250 wedstrijden in de SüperLig nog steeds één op twee. 

In Azië wordt de ene na de andere verbazingwekkende transfer doorgevoerd. Ramires (Chelsea), Jackson Martinez (Atlético Madrid) en Alex Teixeira (Shakhtar Donetsk) maakten bijvoorbeeld al voor vele miljoenen de overstap naar de Super League en de transfermarkt is nog niet dicht in China. De competitie in het land begint volgende maand pas, waardoor ploegen zich nog kunnen en willen versterken.

Yılmaz treft bij Beijing Guoan twee personen die bekend zijn op de Europese velden. Renato Augusto speelde honderd Bundesliga-wedstrijden voor Bayer Leverkusen, terwijl Alberto Zaccheroni de trainer is van de Chinese ploeg, die vorig seizoen als vierde eindigde. Zaccheroni stond aan het roer van ploegen als AC Milan, Inter, Juventus en Lazio Roma, terwijl hij ook lang bondscoach van Japan was. Yılmaz scoorde in 254 Turkse competitiewedstrijden 136 keer, terwijl hij ook tienmaal het net vond in de Champions League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner