27.02.2016 12:20

Goossens verdient contract bij Chicago Fire

John Goossens in actie tijdens Jong Feyenoord/Excelsior - Jong VVV-Venlo/Helmond Sport. (11-8-2014)
John Goossens in actie tijdens Jong Feyenoord/Excelsior - Jong VVV-Venlo/Helmond Sport. (11-8-2014)

John Goossens, oud-speler van onder andere NEC en Feyenoord, heeft een tweejarig contract getekend bij Chicago Fire, dat uitkomt in de Major League Soccer. De Nederlandse middenvelder doorliep zijn proefperiode met succes.

Met het ondertekenen van zijn contract maakt Goossens precies op tijd officieel onderdeel uit van de selectie van Chicago Fire. De competitie begint voor de ploeg op 6 maart met een wedstrijd tegen New York City FC, maar het is nog onzeker of Goossens dan al inzetbaar is voor Chicago Fire.

De in Heemstede geboren middenvelder, die bij Feyenoord ook als linksbuiten werd gebruikt, speelde in de eerste seizoenshelft met succes voor het Roemeense FC Voluntari, maar toen Goossens in de zomer een contract ondertekende bij de club, liet hij in de voorwaarden opnemen dat hij in de winter mocht vertrekken naar Amerika. Goossens maakte gebruik van die optie door een proefperiode bij Chicago Fire aan te gaan.

De oud-speler van Feyenoord maakte zich direct populair bij het Amerikaanse publiek, door in een oefenwedstrijd een geweldig doelpunt te scoren. Voor Goossens is het niet zijn eerste avontuur buiten Europa, aangezien hij ook al actief was in India.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner