13.03.2016 11:17

PSV legt Tsjechisch talent tot medio 2019 vast

PSV heeft niet lang gewacht om de gehuurde Michael Sadilek definitief vast te leggen. De zestienjarige middenvelder kwam bij wijze van proefstage op huurbasis voetballen in Eindhoven, maakte indruk en kreeg een contract tot 2019 voorgeschoteld.

Sadilek, een aanvallende middenvelder die geboren is in Tsjechië, komt over vanuit de jeugdopleiding van 1. FC Slovácko, een subtopper op het hoogste voetbalniveau van Tsjechië. Sadilek kwam aan het begin van het huidige seizoen terecht in Eindhoven en liet zich bij zijn debuut bij PSV B1 meteen gelden. Tegen FC Volendam scoorde hij meteen twee keer. PSV herkende het talent van Sadilek en bood hem dus een contract aan.

Als zestienjarige krijgt Sadilek de tijd om te wennen aan Nederland, maar de jongeling is gemotiveerd. "Ik ben enorm blij en trots met deze stap, ik voel me hier echt thuis. Iedereen bij PSV is ontzettend aardig voor me. Mijn doel is om mezelf als mens en speler hier flink te ontwikkelen. En het volgende interview doe ik in het Nederlands."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner