14.03.2016 14:01

'Ontevreden Cavani op weg naar de uitgang'

Edinson Cavani trekt een gekke bek tijdens het Champions League-duel Paris Saint-Germain - Chelsea. (16-02-2016)
Edinson Cavani trekt een gekke bek tijdens het Champions League-duel Paris Saint-Germain - Chelsea. (16-02-2016)

Edinson Cavani heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Paris Saint-Germain. De international van Uruguay werd afgelopen weekend weliswaar kampioen met Paris Saint-Germain, maar is ongelukkig in Parijs en wil Frankrijk in de zomer verlaten.

Cavani leek afgelopen winter al te vertrekken bij Paris Saint-Germain, maar van een transfer kwam het niet. Het management van Cavani zou in de winter contact hebben gezocht met Manchester United en volgens L'Équipe heeft die club nog altijd de voorkeur van Cavani. Manchester United heeft dit seizoen een spitsenprobleem, waardoor Cavani hoogstwaarschijnlijk een welkome versterking is voor de Engelse club.

De Uruguayaan kan bij Paris Saint-Germain niet altijd rekenen op een basisplaats, omdat Zlatan Ibrahimović veelal de voorkeur krijgt van trainer Laurent Blanc. Het komt daardoor ook vaak voor dat Cavani vanaf de flank moet spelen. Desondanks staat de aanvaller op veertien competitietreffers. Cavani moet enkel Ibrahimović voor zich dulden op de topscorerslijst. De Zweed scoorde dit seizoen al 27 keer in de Ligue 1.

Cavani heeft in Parijs nog een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner