16.04.2016 10:50

'Chelsea kijkt rond in Arnhem voor Rashica'

Anthony Limbombe (l.) maakt zich sterk in een duel met Milot Rashica (r.) en probeert de bal aan te nemen tijdens NEC - Vitesse. (03-04-2016)
Anthony Limbombe (l.) maakt zich sterk in een duel met Milot Rashica (r.) en probeert de bal aan te nemen tijdens NEC - Vitesse. (03-04-2016)

De goede prestaties van Milot Rashica in de Eredivisie zijn niet onopgemerkt gebleven. De in Kosovo geboren Albaniër heeft zichzelf volgens de geruchten in de kijker gespeeld van diverse clubs in Europa. Eén van die clubs is Chelsea, waar Vitesse een samenwerkingsverband mee heeft.

Volgens media in het geboorteland van Rashica zijn het Engelse Everton en het Italiaanse Lazio Roma geïnteresseerd in de aanvaller, die sinds zijn komst naar Arnhem dertig wedstrijden speelde in het shirt van Vitesse. SSC Napoli is al een stapje verder gegaan, want naar verluidt heeft de Italiaanse runner-up al een bod van vijf miljoen euro op de international van Albanië geplaatst.

Volgens Kosova Press is ook Chelsea geïntrigeerd geraakt door de prestaties van Rashica, die bij Vitesse nog tot medio 2018 onder contract staat. De Arnhemmers werken al enkele jaren samen met Chelsea, waarbij vooral veel Engelse talenten tijdelijk naar de Eredivisie komen. Marco van Ginkel maakte enkele jaren terug de stap van Vitesse naar Chelsea, maar wist vooralsnog niet te slagen in de Premier League. Momenteel speelt Van Ginkel weer in de Eredivisie, op huurbasis voor PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner