24.04.2016 11:55

Ajax geïnteresseerd in Haller, geen gesprek

Sébastien Haller (l.) zet vol druk op Nick Viergever tijdens de wedstrijd Ajax - FC Utrecht. (17-04-2016)
Sébastien Haller (l.) zet vol druk op Nick Viergever tijdens de wedstrijd Ajax - FC Utrecht. (17-04-2016)

Ajax is wel degelijk geïnteresseerd in FC Utrecht-spits Sébastien Haller, maar de Amsterdammers hebben zich vooralsnog alleen bij de zaakwaarnemer van de Fransman gemeld. FC Utrecht en Ajax zelf zijn niet in gesprek over een eventuele transfer.

Dit meldde FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren zondagmorgen in het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. "Ajax heeft zich gemeld, maar we zijn niet in gesprek. Ze hebben de zaakwaarnemer van Haller gebeld, maar ze zijn in meerdere spelers geïnteresseerd." Volgens de laatste berichten in de Nederlandse media zijn Haller, Vincent Janssen (AZ) en Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04) de belangrijkste kandidaten om de voorste linie van de koploper in de Eredivisie te versterken, alhoewel de voorkeur uit lijkt te gaan naar Janssen.

Ajax beschikt met Arkadiusz Milik momenteel over één echte spits in de selectie. In het verleden probeerde trainer Frank de Boer Anwar El Ghazi, Davy Klaassen en Viktor Fischer in de punt van de aanval te zetten, maar die situatie was allesbehalve wenselijk. El Ghazi kwam beter tot zijn recht op de flanken, Klaassen bleek onmisbaar op het middenveld en Fischer zit momenteel in een hevige vormdip.

Voor de winterstop had Ajax ook de beschikking over huurling Yaya Sanogo, maar de speler van Arsenal was meer geblesseerd dan fit en kwam weinig in actie voor de formatie uit Amsterdam. Milik bewijst tegenwoordig zijn waarde met flink wat doelpunten, hij staat inmiddels op 21 treffers in de Eredivisie. De spits heeft zich echter in de kijker gespeeld van buitenlandse clubs en krijgt tijdens het Europees Kampioenschap wederom een kans om zich te bewijzen voor de ogen van het mondiale publiek. Met Polen krijgt de Ajax-spits hoogstwaarschijnlijk veel speeltijd op het eindtoernooi in Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner