17.05.2016 18:56

De Leeuw volgt Kappelhof naar Chicago Fire

Michael de Leeuw baalt van een gemiste kans tijdens de wedstrijd PSV - FC Groningen. (16-08-2015)
Michael de Leeuw baalt van een gemiste kans tijdens de wedstrijd PSV - FC Groningen. (16-08-2015)

Michael de Leeuw maakt net als Johan Kappelhof de overstap van FC Groningen naar het Amerikaanse Chicago Fire. De Groningers maken via de officiële kanalen bekend dat de 29-jarige aanvaller een overeenstemming heeft bereikt met de MLS-club over een contract voor twee en een half jaar.

"Naar Amerika gaan is een avontuur waar ik stiekem altijd van gedroomd heb. Het lijkt me een fantastisch land om te wonen. En ik ben ook heel benieuwd naar de MLS. Er spelen veel oud-topspelers, de wedstrijden beslaan een heel continent. Alleen dat al, hier kunnen we alles met de bus af, daar ga je met het vliegtuig en ben je voor een wedstrijd een paar dagen weg. Ik had China ook heel leuk gevonden, maar Amerika is wel wat vertrouwder", vertelt De Leeuw op de website van managementbureau Soccer Vision.

De Leeuw vertrekt transfervrij bij FC Groningen, waar hij de afgelopen vier seizoenen onder contract stond. Hij speelde in totaal 137 officiële wedstrijden in het shirt van de noorderlingen en wist daarin 55 keer het net te vinden. De Leeuw komt in Chicago oud-teamgenoot Kappelhof tegen, die een aantal maanden geleden al de overstap van de Eredivisie naar de MLS maakte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner