03.06.2016 15:44

Keurntjes na zes jaar terug in de Achterhoek

Thomas Verhaar (l.) is ontsnapt aan de aandacht van Tim Keurntjes en kan met de bal naar voren sprinten. (19-02-2016)
Thomas Verhaar (l.) is ontsnapt aan de aandacht van Tim Keurntjes en kan met de bal naar voren sprinten. (19-02-2016)

Tim Keurntjes verdedigt na zes jaar afwezigheid volgend seizoen de clubkleuren van De Graafschap weer. De middenvelder van SC Telstar tekent onder voorbehoud van een positieve medische keuring een tweejarig contract in Doetinchem.

Keurntjes debuteerde in het shirt van De Graafschap in het betaalde voetbal, waarna hij in 2012 naar FC Groningen verkaste. Het seizoen daarop kwam hij uit voor SC Cambuur, waarna SC Telstar hem oppikte. Hij speelde uiteindelijk drie seizoenen voor de club uit Velsen-Zuid, afgelopen seizoen kwam hij tot 23 Jupiler League-duels. In totaal staat Keurntjes op 91 officiële duels, waarvan acht in de Eredivisie.

"Met Tim halen we een speler binnen die op diverse posities aan de linkerkant uit de voeten kan en die zijn roots in Doetinchem heeft liggen", stelt manager voetbalzaken Peter Hofstede op de clubwebsite van De Graafschap. De Superboeren moeten nog een week wachten op de uitspraak in de zaak van FC Twente. De Tukkers kunnen via een sanctie van de KNVB alsnog degraderen uit de Eredivisie, in dat geval blijft De Graafschap alsnog op het hoogste voetbalniveau actief. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner