06.06.2016 19:03

Seuntjens officieel van NAC Breda naar AZ

Mats Seuntjens (r.) omspeelt Kees Heemskerk en zet de 3-5 op het scorebord tijdens FC Den Bosch - NAC Breda. (18-03-2016)
Mats Seuntjens (r.) omspeelt Kees Heemskerk en zet de 3-5 op het scorebord tijdens FC Den Bosch - NAC Breda. (18-03-2016)

Mats Seuntjens speelt komend seizoen voor AZ. De middenvelder komt transfervrij over van NAC Breda en tekende maandag een contract voor vier seizoenen in het AFAS Stadion. Vorige week kwamen beide partijen al tot een mondeling akkoord.

Bij de nummer vier van afgelopen seizoen hoopt Seuntjens een plek op het middenveld te verdienen. "Bij AZ zullen we meestal de bovenliggende partij zijn, waardoor je op de helft van de tegenstander speelt", aldus de Bredanaar op de website van zijn nieuwe club. "Dat ligt mij het meest. De trainer zei me dat ik ook in de aanval uit de voeten kan, maar dat hij me voornamelijk als middenvelder ziet."

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is zeer te spreken over zijn aanwinst. "Het is een creatieve speler met veel inzicht. Verder kan Mats scoren en heeft hij een goede fysiek. We zien hem als een directe versterking", aldus de technisch directeur van de Alkmaarders.

Seuntjens heeft al de nodige ervaring in de Eredivisie. Namens NAC Breda speelde hij 81 wedstrijden op het hoogste niveau waarin hij zes doelpunten wist te maken. Afgelopen seizoen was hij met de Parel van het Zuiden actief in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner