09.06.2016 20:11

Derijck laat Nederland definitief achter zich

ADO Den Haag-verdediger Timothy Derijck (l.) en Willem II-speler Erik Falkenburg (r.) strijden om de bal. (17-04-2016)
ADO Den Haag-verdediger Timothy Derijck (l.) en Willem II-speler Erik Falkenburg (r.) strijden om de bal. (17-04-2016)

Timothy Derijck keert terug naar zijn vaderland. De mandekker, die in zijn laatste maanden bij ADO Den Haag ook regelmatig werd ingezet als controleur op het middenveld, tekent een driejarig contract bij SV Zulte Waregem.

Feyenoord haalde de jonge Derijck in 2005 naar Nederland. Na meerdere verhuurperiodes werd duidelijk dat de Belg niet ging slagen in Rotterdam, waarna hij bij ADO Den Haag voor het eerst echt veel speeltijd kreeg in de Eredivisie. PSV pikte Derijck in 2011 op, waarna hij ook nog op huurbasis speelde voor FC Utrecht. ADO Den Haag haalde de verdediger drie jaar later terug naar de Residentiestad.

Bij ADO Den Haag werd Derijck weer een basiskracht, maar door financiële problemen kon de Eredivisionist Derijck geen goede aanbieding doen om zijn contract te verlengen. Hierdoor vertrekt de Belg naar zijn thuisland, waar hij in 2007 al debuteerde tijdens een uitleenperiode. SV Zulte Waregem werd afgelopen seizoen zesde in België, maar in de kampioenspoule kwam het vervolgens niet verder op de ranglijst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner