13.06.2016 10:40

'Ajax zet bij vertrek Milik alles op Huntelaar'

Klaas Jan Huntelaar baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel FC Schalke 04 - Borussia Dortmund (10-04-2016).
Klaas Jan Huntelaar baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel FC Schalke 04 - Borussia Dortmund (10-04-2016).

Als Arkadiusz Milik daadwerkelijk vertrekt bij Ajax, dan is Klaas Jan Huntelaar prioriteit nummer één voor de Amsterdammers. Milik speelt zichzelf momenteel in de kijker op het Europees Kampioenschap in Frankrijk, hij scoorde in zijn debuutwedstrijd op het EK.

Milik kende het afgelopen seizoen een prima jaar in het shirt van Ajax, maar is niet geheel tevreden omdat hij ondanks zijn prima moyenne niet onomstreden was in de hoofdstad. Buitenlandse clubs azen op de Pool en bij een vertrek van de spits moet Huntelaar de gedroomde opvolger zijn. Dit meldt De Telegraaf maandagochtend.

Volgens de krant heeft Huntelaar er geen problemen mee om zijn contract in Gelsenkirchen, dat nog één jaar doorloopt, uit te dienen in Duitse dienst, maar aan de andere kant heeft Huntelaar er nooit een geheim van gemaakt dat hij terug wil keren in het shirt van Ajax. Milik wil na het EK in Frankrijk een beslissing over zijn toekomst maken, dit geeft Ajax tijd om te onderhandelen.

Huntelaar verdient in Duitsland ongeveer het vijfvoudige wat Ajax wil en kan bieden in verband met het salarisplafond, maar dit maximale bedrag is niet heilig. Ook kan Huntelaar worden overgehaald op het financiële vlak, als de Amsterdammers hem een som geld als tekenbedrag bieden. Mateo Casierra wordt ook genoemd als nieuwe spits van Ajax, maar de Colombiaan is niet in beeld om de eerste spits van de de club te worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner