22.06.2016 16:33

Koeman neemt Lodewijks mee naar Everton

Keeperstrainer Patrick Lodewijks is aanwezig tijdens een training van Feyenoord (04-01-2016).
Keeperstrainer Patrick Lodewijks is aanwezig tijdens een training van Feyenoord (04-01-2016).

Patrick Lodewijks maakt aankomend seizoen deel uit van de technische staf van Everton. De Engelse club heeft een akkoord bereikt met Feyenoord over een afkoopsom voor een tussentijdse beëindiging van zijn contract.

Lodewijks had bij Feyenoord nog een contract voor twee seizoenen en gaat bij The Toffees samenwerken met hoofdtrainer Ronald Koeman en assistent-trainer Erwin Koeman. Lodewijks werkte in het verleden bijna Feyenoord al samen met de nieuwe trainer van Everton.

"We bedanken Patrick voor alle inzet voor Feyenoord, eerst als keeper en de afgelopen jaren als keeperstrainer en coach van de beloften. We wensen hem veel succes bij Everton in de Premier League", aldus Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, op de clubsite van de Rotterdammers. Khalid Benlahsen, die actief is in de jeugdopleiding van Feyenoord, zal voorlopig de doelmannen van Feyenoord gaan trainen, maar Feyenoord heeft Benlahsen nog niet definitief aangesteld als opvolger van Lodewijks.

"Ik besef dat ik een heel mooie club ga verlaten, maar ik kon deze kans niet laten lopen", aldus Lodewijks. "Ronald belde me op met de vraag of ik interesse had om daar keeperstrainer te worden. Werken in de Premier League, dat is voor mij een geweldige kans die ik niet wil en kan laten lopen. Ik heb er uiteraard veel over gesproken met mijn dochters en naaste familie, zij staan volledige achter deze stap."

"‘Het is een gek gevoel om Feyenoord na zo'n lange tijd te verlaten en dat doe ik dan ook met pijn in mijn hart", vervolgt Lodewijks. "Ik heb nergens zolang gewerkt als bij deze club en bewaar veel mooie herinneringen aan mijn jaren als keeper en als lid van de technische staf. Ik ben een echte Feyenoorder geworden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner