25.06.2016 14:28

'Ajax doet ervaren spelers in de uitverkoop'

Ajax is niet alleen als kopende partij actief op de transfermarkt, trainer Peter Bosz wil ook snoeien in zijn selectie voor volgend seizoen. Mike van der Hoorn, Ricardo van Rhijn en Thulani Serero mogen uitkijken naar een nieuwe club. Ook Lerin Duarte mag vertrekken, hij is al langer niet in beeld bij het eerste elftal van de Amsterdammers.

Volgens Voetbal International zijn Van der Hoorn, Van Rhijn en Serero de spelers die mogen vertrekken uit de hoofdstad van Nederland. Van der Hoorn beschikt samen met Serero over een aflopende verbintenis, tot medio 2017, waardoor een verkoop nu financieel gezien nog aantrekkelijk is. Van Rhijn ligt nog voor twee jaar vast, maar de rechtsback heeft met Kenny Tete en Joël Veltman twee concurrenten voor zich, terwijl jeugdige spelers ook aan de weg timmeren.

Van der Hoorn stond in de belangstelling van Swansea City, maar de club uit Wales heeft verder nog niets van zich laten horen. De zaakwaarnemer van Serero is een nieuwe club aan het zoeken voor de Zuid-Afrikaan. Sheraldo Becker lijkt ook voor een vertrek uit Amsterdam te staan. De rechtsbuiten heeft te maken met flinke concurrentie en sloot na het afgelopen seizoen, waarin hij als huurling van PEC Zwolle een sterke indruk maakte, alsnog aan bij Jong Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner