04.07.2016 20:58

Roda JC biedt uitkomst voor Jody Lukoki

Jody Lukoki schermt de bal af van Tjarron Chery. Lukoki viel in de eerste helft van de bekerfinale op door zijn goede spel. Chery was onzichtbaar. (03-05-2015)
Jody Lukoki schermt de bal af van Tjarron Chery. Lukoki viel in de eerste helft van de bekerfinale op door zijn goede spel. Chery was onzichtbaar. (03-05-2015)

Jody Lukoki lijkt na één seizoen al op weg naar de uitgang bij het Bulgaarse Ludogorets. Roda JC is geïnteresseerd om de pijlsnelle aanvaller over te nemen. Lukoki wil zelf graag weg uit Bulgarije.

De 23-jarige rechtsbuiten vertrok in de zomer van 2015 van PEC Zwolle naar Ludogorets Razgrad. Bij zijn nieuwe club kwam Lukoki amper aan spelen toe. Slechts drie keer mocht hij aan de aftrap verschijnen, waarin hij ook nog drie maal werd gewisseld. Wel kwam Lukoki nog zeventien keer binnen de lijnen als invaller, maar een succes werd het niet.

Lukoki liet eerder al weten graag te willen vertrekken uit Bulgarije. Daarbij zou een terugkeer naar Nederland een goede optie zijn. Volgens Voetbal International heeft Lukoki ook nog eens heimwee en mist hij zijn familie. Roda JC voerde al gesprekken met de aanvaller.

Het prijskaartje is door Ludogorets vastgesteld op één miljoen euro. Dat bedrag moesten de Bulgaren ook overmaken naar PEC Zwolle. Yannis Anastasiou, de trainer van Roda, hoopt op een samenwerking met Lukoki. "Jody is bloedsnel, een echte buitenspeler. Wij hebben voorin en op de flanken zeker nog versterking nodig. Maar ik heb afgelopen seizoen weinig van Jody gezien, dus we moeten goed beoordelen hoe hij eraan toe is. En het is natuurlijk de vraag wat financieel mogelijk is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner