08.07.2016 13:38

Roda JC haalt vleugelspits op uit Denemarken

David Boysen (l.) stoomt het veld over met de bal aan de voet in het vriendschappelijke duel met Erzgebirge Aue. (28-01-2013)
David Boysen (l.) stoomt het veld over met de bal aan de voet in het vriendschappelijke duel met Erzgebirge Aue. (28-01-2013)

Yannis Anastasiou krijgt per direct de beschikking over David Boysen. De aanvaller komt over van het Deense Brøndby IF en heeft een contract getekend tot de zomer van 2018, met een optie voor nog een seizoen.

Boysen, die naast de Deense nationaliteit ook beschikt over een Israëlisch paspoort, is een speler die voornamelijk als vleugelspeler wordt gebruikt. Technisch directeur Ton Caanen is blij met de komst van de speler. "David is een linksbuiten die hoog op ons lijstje stond. Hij was vaste basisspeler bij Brøndby IF."

Hoewel hij nog maar 25 jaar is, heeft Boysen al flink wat wedstrijden in de benen zitten. "Hij beschikt al over de nodige ervaring. Wij zijn erg blij dat hij voor ons gekozen heeft", vervolgde de beleidsbepaler de introductie van de Deen op de website van de club uit Kerkrade.

Roda JC is voor Boysen de eerste club in het buitenland. Via Akademisk BK, Lyngby BK, Viborg FF en Lyngby BK belandde hij januari van dit jaar bij Brøndby IF. In de afgelopen periode speelde de vleugelspeler veertien wedstrijden voor die club in de competitie en scoorde hij driemaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner