13.07.2016 09:43

AZ in onderhandeling met aanvaller Friday

AZ lijkt met de komst van Fred Friday snel in te spelen op het vertrek van Vincent Janssen. De 21-jarige Nigeriaanse aanvaller is volgens zijn zaakwaarnemer niet ver verwijderd van een persoonlijk akkoord met de Alkmaarders.

AZ haalde eerder al Wout Weghorst en hoopt met Friday opnieuw een aanvallende versterking binnen te halen. "Er is dinsdag al onderhandeld over een persoonlijk akkoord tussen Fred en AZ", laat Friday's zaakwaarnemer Atta Aneke weten aan Voetbal International. "We hebben er enkele gesprekken over gevoerd, al hebben we daarin nog geen overeenstemming bereikt. Over het salaris verschillen we nog van mening, maar daarin moeten we elkaar uiteindelijk wel kunnen vinden."

Friday staat op dit moment nog onder contract (tot medio 2017) bij het Noorse Lillestrøm SK. Daar was de aanvaller dit seizoen al goed voor acht doelpunten in veertien wedstrijden. De Alkmaarders hebben inmiddels laten weten verregaande interesse in de spits te hebben, maar de onderhandelingen tussen beide clubs zijn nog niet gestart. Volgens zaakwaarnemer Aneke is een akkoord pas mogelijk wanneer er overeenstemming is bereikt over een transfersom. Volgens Voetbal International moet de spits zo'n zeshonderdduizend euro kosten.

Dinsdag was Friday op bezoek in Alkmaar en kreeg daar alvast een rondleiding in het stadion. Woensdag meldt de aanvaller zich weer op de training bij Lillestrøm SK, dat nog midden in het Noorse voetbalseizoen zit. De club staat op het moment op een tiende plaats in de hoogste Noorse divisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner