13.07.2016 12:22

'Ajax in vergevorderd stadium met verdediger'

Verdediger Heiko Westermann van Betis Sevilla tijdens een wedstrijd tegen Real Sociedad (12-09-2015).
Verdediger Heiko Westermann van Betis Sevilla tijdens een wedstrijd tegen Real Sociedad (12-09-2015).

Ajax ziet in Heiko Westermann een gewenste versterking voor de defensie. De Duitse verdediger is met de Amsterdamse club in onderhandeling over een transfer.

Volgens De Telegraaf hoopt Ajax zich op korte termijn te versterken met Westermann, die nu nog onder contract staat bij Betis Sevilla. De onderhandelingen met de 32-jarige Duitse verdediger bevinden zich al in een vergevorderd stadium. Westermann mag vertrekken bij Betis Sevilla en is woensdagochtend gesignaleerd rond de Amsterdam ArenA. Volgens het dagblad heeft de verdediger woensdagmiddag een overleg met de directie van Ajax over de duur van het contract.

Westermann kwam in het verleden uit voor Hamburger SV, Schalke '04 en Arminia Bielefeld. Daarnaast speelde de ervaren verdediger ook nog 27 interlands namens Die Mannschaft. Hij maakte deel uit van de EK-selectie van 2008, maar kwam uiteindelijk niet in actie. Westermann komt sinds de zomer van 2015 uit voor Betis Sevilla en tekende een tweejarig contract, maar mag nu al vertrekken van de Spaanse middenmoter.

Peter Bosz liet vorige week al weten graag een extra verdediger aan zijn selectie toe te willen voegen. Na het vertrek van Mike van der Hoorn naar Swansea City zat de trainer van Ajax dun in de centrale verdedigers. Met de mogelijke komst van Westermann lijkt dat probleem opgelost.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner