13.07.2016 13:30

'PSV pikt jeugdinternational op bij Almere'

Pablo Rosario heeft balbezit tijdens het competitieduel FC Den Bosch - Almere City FC (15-04-2016).
Pablo Rosario heeft balbezit tijdens het competitieduel FC Den Bosch - Almere City FC (15-04-2016).

Pablo Rosario vertrekt hoogstwaarschijnlijk van Almere City FC naar PSV. De middenvelder, die momenteel met Oranje U19 actief is op het EK in Duitsland, kan in Eindhoven een contract voor vier seizoenen tekenen.

Volgens Voetbal International heeft PSV een principeakkoord bereikt met Almere City over de hoogte van de transfersom. De negentienjarige middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan, zal waarschijnlijk in eerste instantie aansluiten bij Jong PSV.

Rosario speelde vier jaar in de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok in de zomer van 2014 naar Almere City. Het afgelopen seizoen debuteerde de middenvelder in de hoofdmacht van Almere City. Rosario veroverde een basisplaats en speelde 34 competitiewedstrijden, daarin wist hij drie keer te scoren. De Amsterdammer liet een sterke indruk achter in de Jupiler League, waardoor bondscoach Aron Winter besloot om hem te selecteren voor het EK U19 in Duitsland. Rosario had dinsdag tijdens het EK-duel met Kroatië (3-1 winst) een basisplaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner