13.07.2016 19:35

Club Brugge erkent interesse in Van Rhijn

Ricardo van Rhijn lijkt te beseffen dat Ajax een winst heeft weggegeven tegen ADO Den Haag. (30-11-2014)
Ricardo van Rhijn lijkt te beseffen dat Ajax een winst heeft weggegeven tegen ADO Den Haag. (30-11-2014)

Ricardo van Rhijn staat in de nadrukkelijke belangstelling van Club Brugge, maar van een overgang is voorlopig nog geen sprake.

Van Rhijn mag vertrekken bij Ajax en Vincent Mannaert, algemeen directeur van Club Brugge, geeft toe interesse te hebben in de vleugelverdediger. "We spraken met Van Rhijn en Ajax, maar dat is nog onvoldoende concreet", stelt Mannaert tegenover Sporza. Brugge is op zoek naar een vervanger van de vertrokken Thomas Meunier, die na een goed EK de overstap heeft gemaakt naar Paris Saint-Germain.

"Ons hoofddoel was de groep samenhouden, het vertrek van Meunier was ingecalculeerd. Centraal op het middenveld haalden we de ervaren Spanjaard Pina, nu kijken we nog uit naar een extra rechtsachter", laat Mannaert weten. "We hebben al een goeie met Dion Cools, dat heeft hij begin vorig seizoen getoond toen Meunier geblesseerd was. Maar met zestig wedstrijden en een strijd op drie fronten heb je een dubbele bezetting nodig."

Van Rhijn heeft nog een contract tot de zomer van 2018, maar zou ongeveer één miljoen euro moeten kosten. De rechtsback maakte in 2011 zijn debuut voor Ajax en kwam in totaal tot 117 wedstrijden in de Eredivisie. Mocht Van Rhijn de overstap maken naar Club Brugge dan wordt hij herenigd met Stefano Denswil, die sinds de zomer van 2015 voor de Belgische club speelt. Ook Ruud Vormer, oud-AZ en Roda JC, maakt deel uit van de selectie van trainer Michel Preud'homme. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner