16.07.2016 21:44

'Warmerdam nog steeds op de radar bij PEC'

Django Warmerdam (l.) zit Pieter Koopman (r.) van AFC op de huid tijdens de  oefenwedstrijd tussen de amateurs en Ajax. (12-07-2016)
Django Warmerdam (l.) zit Pieter Koopman (r.) van AFC op de huid tijdens de oefenwedstrijd tussen de amateurs en Ajax. (12-07-2016)

Ondanks het feit dat Django Warmerdam speelminuten bij het eerste elftal kreeg in de voorbereiding op het komende seizoen, lijkt de linksback annex middenvelder op weg naar de (tijdelijke) uitgang. PEC Zwolle is nog steeds geïnteresseerd in een huurperiode.

De Zwollenaren, die afgelopen seizoen al op huurbasis handelden met de Amsterdammers, werden twee maanden geleden gelinkt aan Warmerdam en volgens RTV Oost is het nog steeds de bedoeling dat de twintigjarige linkspoot naar Overijssel komt. Warmerdam speelde in de Ajax-jeugd altijd op het middenveld, maar in het betaalde voetbal debuteerde het talent als linksback.

Bij Ajax is er een gebrek aan linksbacks, zeker in de jeugdopleiding, maar nu de club Heiko Westermann heeft gehaald als routinier die overal in de defensie kan staan, lijkt Warmerdam alsnog te kunnen vertrekken. De in Voorhout geboren voetballer speelde sinds zijn stap naar Jong Ajax ruim vijftig wedstrijden in de Jupiler League, maar debuteerde nog niet bij de wedstrijdselectie van Ajax. 

PEC Zwolle zag deze zomer Thomas Lam vertrekken en heeft daarnaast niet meer de beschikking over Bart van Hintum, die naar Turkije trok. De Eredivisionist wil Warmerdam voor één seizoen huren. In het verleden werden onder anderen Sheraldo Becker en Queensy Menig tijdelijk overgenomen van Ajax, Becker bleef zelfs anderhalf jaar bij de club. Warmerdarm heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner