18.07.2016 20:18

Eredivisie weer een Duitse verdediger rijker

Michael Heinloth (l.) vecht een duel uit met Daniel Ginczek van VfB Stuttgart. (23-05-2015).
Michael Heinloth (l.) vecht een duel uit met Daniel Ginczek van VfB Stuttgart. (23-05-2015).

Michael Heinloth heeft een tweejarig contract bij NEC getekend. De Duitse verdediger komt transfervrij over van SC Paderborn 07.

Zondag werd al bekendgemaakt dat Heinloth maandag een medische keuring zou ondergaan en daarna een contract zou tekenen bij NEC. De verdediger is daarmee al de zesde nieuwe aanwinst voor de Nijmegenaren, die dit jaar in Peter Hyballa een Duitse trainer voor de groep hebben staan. Eerder haalde de oefenmeester al twee andere landgenoten binnen. Julian von Haacke kwam over van Werder Bremen en Raegy Baah Ofosu maakte de overstap van SV Grödig.

Technisch manager Danny Hoekman is blij met de komst van Heinloth, die de opvolger is van de naar Chelsea teruggekeerde Todd Kane. "We hebben met Michael de gewenste speler gevonden voor de rechtsbackpositie, die veel ervaring heeft opgedaan in Duitsland", citeert Voetbal International een enthousiaste Hoekman.

Heinloth genoot zijn opleiding bij 1. FC Nürnberg, maar daar kwam het niet van een definitieve doorbraak. Het afgelopen seizoen speelde de vleugelverdediger twintig duels voor SC Paderborn, dat inmiddels is gedegradeerd naar het derde niveau in Duitsland. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner