18.07.2016 20:48

Chinees avontuur lonkt voor ex-Ajacied Enoh

Eyong Enoh in actie tijdens een wedstrijd tussen Moeskroen Peruwelz en Standard Luik. (15-08-2015)
Eyong Enoh in actie tijdens een wedstrijd tussen Moeskroen Peruwelz en Standard Luik. (15-08-2015)

Eyong Enoh kan de overstap maken naar de Chinese voetbalcompetitie. De middenvelder van Standard Luik zou al in de belangstelling staan van Everton en Crystal Palace, maar ook een Aziatisch avontuur behoort nu tot de mogelijkheden.

De zaakwaarnemer van de 30-jarige Kameroener, Shallon Nkeshimana, vertrekt deze week nog naar China om daar in gesprek te gaan met een club uit de Super League. "Eyong staat open voor een vertrek", laat de belangenbehartiger weten aan Voetbal International. "Maar hij zou net zo graag zijn contract uitdienen bij Standard Luik. Hij hoeft niet weg."

Enoh staat nog tot de zomer van 2017 onder contract bij Standard Luik, maar heeft komend seizoen veel concurrentie bij de nummer zeven van het afgelopen jaar. Luik wist met Ibrahima Cissé en Birama Touré al twee nieuwe defensieve middenvelders te contracteren. De kans op speelminuten lijkt voor Enoh daarom niet al te groot.

Ook afgelopen seizoen was de middenvelder geen vaste waarde bij Standard. Enoh kwam tot slechts dertien wedstrijden in de Eerste Klasse A. De Kameroener speelde tussen 2008 en 2014 voor Ajax, maar maakte daarna de overstap naar België. Zijn debuut voor Standard Luik was op zijn minst ongelukkig: Enoh kreeg na slechts elf minuten al een rode kaart. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner