31.07.2016 15:55

Vertrek Jesé bij Real Madrid is aanstaande

Jesé Rodríguez in actie als speler van Real Madrid tijdens een duel met Levante. (17-10-2015)
Jesé Rodríguez in actie als speler van Real Madrid tijdens een duel met Levante. (17-10-2015)

Jesé Rodríquez maakt waarschijnlijk de overstap naar Paris Saint-Germain. De aanvaller van Real Madrid is in gesprek met de Franse landskampioen. Álvaro Morata mag niet vertrekken bij de winnaar van de Champions League.

Trainer Zinedine Zidane liet na afloop van het gewonnen oefenduel met Chelsea (3-2) weten dat Rodríquez mag vertrekken. De aanvaller kwam niet in het veld en op de persconferentie liet Zidane weten dat een transfer op handen is. "Ja, het klopt. Jesé is aan het praten met PSG", aldus de Real-coach. Zidane benadrukte wel dat er nog geen sprake is van een akkoord. "Maar we wilden geen risico nemen."

De 23-jarige Jesé kwam afgelopen seizoen tot 38 officiële duels in dienst van Real Madrid. De aanvaller was goed voor zes doelpunten en acht assists. De Spanjaard kwam in 2011 voor het eerst uit voor de hoofdmacht van de Madrilenen en speelde in totaal 94 duels (achttien goals). Rodríquez kampte in 2014 met zware knieproblemen en stond daardoor lange tijd aan de kant.

Morata mag daarentegen niet vertrekken bij Real Madrid. De spits staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar Zidane ziet een vertrek niet zitten. "Hij is een speler van Real en we zijn blij hem weer terug te hebben. En hij zal nu ook speler van Real blijven." Morata kwam afgelopen twee seizoenen uit voor Juventus, maar Real besloot de aanvaller terug te kopen door middel van een clausule in zijn contract. Morata komt uit de jeugdopleiding van de Madrilenen en speelde tot 2014 in dienst van de club. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner