03.08.2016 10:59

Geen concrete belangstelling voor Henriksen

Markus Henriksen bedankt het publiek in het AFAS Stadion na de 2-4 nederlaag van AZ tegen PSV. (02-04-2016)
Markus Henriksen bedankt het publiek in het AFAS Stadion na de 2-4 nederlaag van AZ tegen PSV. (02-04-2016)

AZ denkt Markus Henriksen nog voor het einde van de zomerse transfermarkt te kunnen verkopen. De middenvelder stond in de nadrukkelijke belangstelling van Torino, maar het blijft al enkele weken angstvallig stil vanuit Italië.

Henriksen is in het bezit van een aflopend contract en heeft zijn zinnen gezet op een transfer. "Op dit moment is het al twee weken heel stil rond Markus", laat Max Huiberts weten aan Voetbal International. De technisch directeur van AZ is bekend met de vertrekwens van de middenvelder, maar van concrete interesse is geen sprake. "Ook van Torino hebben we niks meer gehoord. Maar die jongen heeft zelf aangegeven graag te willen vertrekken, dus we wachten af."

Torino meldde zich in juli in Alkmaar om Henriksen over te nemen en deed een officieel bod, maar daar kwam uiteindelijk niets van terecht. AZ verlangt een slordige vier miljoen euro voor de middenvelder, die in 2012 voor twee miljoen werd overgenomen van Rosenborg BK. AZ gaat in ieder geval geen vervanger aantrekken als Henriksen alsnog uit Alkmaar vertrekt. De club heeft met Joris van Overeem al een geschikte opvolger onder contract en haalde ook Mats Seuntjes al binnen.

"Zij kunnen op de plek van Markus ook uit de voeten’, stelt Huiberts. "Daarbij is Jeremy Helmer doorgeschoven vanuit de opleiding, zodat we het eventuele vertrek van Markus op die manier al hebben opgevangen." Henriksen kwam afgelopen seizoen als aanvallende middenvelder tot liefst negentien doelpunten in alle competities.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner