03.08.2016 13:30

Twente vraagt vijftien miljoen euro voor Ziyech

FC Twente kijkt om zich hen tijdens het oefenduel FC Twente - Konyaspor (30-07-2016).
FC Twente kijkt om zich hen tijdens het oefenduel FC Twente - Konyaspor (30-07-2016).

Een club met belangstelling voor Hakim Ziyech moet flink in de buidel tasten. De Tukkers verlangen namelijk minimaal vijftien miljoen euro voor de middenvelder, die in Enschede nog een contract heeft tot medio 2018.

"Wat hij moet opleveren? Rond de vijftien miljoen ongeveer", aldus Jan van Halst, commercieel -en technisch directeur van FC Twente, tegenover de NOS. "We zijn nu financieel wel redelijk in evenwicht, dus we kunnen wel een iets andere positie innemen. We hoeven niet elk bod te accepteren. Dat is toch wel prettig."

"We moeten nu een nieuw wondertje maken door FC Twente financieel stabiel en gezond te krijgen", vervolgt Van Halst. "En ook sportief weer terug te brengen waar het hoort. De club heeft een enorm litteken opgelopen, dus ik denk dat je wel drie jaar nodig hebt om FC Twente terug te brengen naar de subtop. Want dat is waar het hoort te zijn."

De voorbereiding was niet al te best, maar daar hecht Van Halst weinig waarde aan. "In het jaar dat Twente kampioen werd hebben ze volgens mij alle oefenwedstrijden verloren. Je moet meer naar het team kijken. Dan zie je allemaal jonge gasten die je eigenlijk niet zo goed kent. En dan denk je opeens tijdens de laatste twee wedstrijden: dat wordt een mooi ploegie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner